Golfpaspoort

In 2012 is er veel veranderd ten aanzien van het GVB examen. Het verkrijgen van toestemming om te spelen op een grote golfbaan is vereenvoudigd. De reden hiervoor is dat het GVB examen niet meer een doel op zich moet zijn. Belangrijker is dat de golfer plezier heeft in de golfsport en de sport leert beoefenen op een goede wijze. Dat klink misschien logisch, toch waren er vele methodes in het land waar het behalen van het GVB examen belangrijker was dan het leren golfen. Mensen konden in korte tijd het GVB behalen, maar waren hierna nog niet wegwijs op de golfbaan. Ook beheersten zij de sport niet goed genoeg om er ook daadwerkelijk plezier aan te beleven. Met de veranderingen in 2012 is men hierop teruggekomen.

Er zijn twee aanbieders/methodes die u kunt volgen. Dit is het Nationaal Golf Paspoort (NVG) of het 9-stappenplan (NGF). Het is aan u een keuze te maken. De lessen van de Looijmans golf teaching zijn zowel afgestemd op de benodigdheden voor het stappenplan van de NGF als op het Golf Paspoort van de NVG. U hoeft niet direct een keuze te maken. Stap 1 t/m 3 van het Nationaal Golf Paspoort (NVG) zijn namelijk vergelijkbaar met stap 1 en 2 van het 9-stappenplan (NGF). U kunt desgewenst na stap 3 van het Golf Paspoort overstappen naar het 9-stappenplan.

Het Nationale Golfpaspoort (NVG)

Dit is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG). Het Golfpaspoort is bedoeld om (aspirant) golfers op een toegankelijke, ongedwongen manier kennis te laten maken met de golfsport, de bestaande golfgemeenschap, de gewoontes en gebruiken.

Het aanvragen van je eigen Nationaal Golfpaspoort gaat via het invullen van het inschrijfformulier en het betalen van € 15,00 jaarfee aan de receptie. Na betaling van de jaarfee zullen we uw pas aanvragen. Na aanvraag van het pasje zal dit binnen 10 werkdagen bij de receptie op te halen zijn, hierover ontvangt u bericht

HCP99-pasStap 1: op naar handicap 99 (Baanpermissie korte golfbaan).

Deze stap bestaat uit het volgen van een kennismakingscursus bij Looijmans golf teaching of het volgen van een clinic .

Wanneer Looijmans golf teaching jouw Golfpaspoort aanvraagt via de golfbaan, ontvang je na deze cursus het eerste pasje: handicap 99.

Dit pasje geeft je toegang tot de PAR3-baan en driving-range. Op de PAR3-baan kun je op je gemak oefenen op je korte slagen en al in wedstrijdvorm partijtjes spelen tegen vrienden/bekenden. Op de driving-range kun je naar hartenlust oefenen op je lange slagen.

HCP72-pas1

Stap 2: op naar handicap 72 (Oefenpermissie 18 holes baan).

Deze stap bestaat uit:

  • Golfen op de PAR3 baan
  • Volgen van Baanpermissie cursus
  • Het oefenen op de oefenfaciliteiten en het eigen maken van de omgangsvormen in golf.

 

Na het doorlopen van deze stap ontvang je jouw handicap 72 pas.

Hiermee kun je tijdens dal uren spelen op de 18 holes baan. De dal uren zijn over het algemeen de uren aan het eind van de middag en in de winterperiode de laatste starttijden van de dag.  Voor het reserveren van deze starttijden kunt u contact opnemen met de receptie van de golfbaan.

Richtlijnen voor het vergeven van een handicap 72 pas zijn:

  • Je bent in een driebal in staat om op een plezierige manier 9 holes op de grote golfbaan te spelen binnen 2,5 uur
  • Je past de omgangsvormen ‘veiligheid en zorg voor de golfbaan’ juist toe. 

HCP54-pas

Stap 3: op naar handicap 54 (International Golf Licence).

Deze stap bestaat uit:

  • Golfen op 18 holes baan
  • Het oefenen op de oefenfaciliteiten en het eigen maken van de omgangsvormen in golf.

 

Na het doorlopen van deze stap kun je wereldwijd spelen op vrijwel alle golfbanen.

De richtlijnen voor het vergeven van de International Golf Licence zijn:

  • Je bent in een driebal in staat om op een plezierige manier 9 holes op de grote golfbaan te spelen binnen 2 uur.
  • Je past de omgangsvormen ‘veiligheid, zorg voor de golfbaan, sociaal en speeltempo’ juist toe.